A House above a Shop
A House above a Shop

London 2003-2004

We transformed a basic Victorian flat above a shop in the middle of London into an oasis within the city. The main challenges of this refurbishment were to obtain planning in this conservation area and resolving a complex fire escape situation. The structure of the dysfunctional first level was radically altered to provide a serene and flexible living space which opened onto suspended gardens. 

 ​Decked platforms were designed to seemingly float within vegetation growing in planters below. Large climbers covered the walls and railings. Throughout the flat, industrial materials have been used to create a tactile quality on a minimal budget. (rubber, oiled and waxed plywood, steel).  Completed in 2004, it was published in Elle Decoration UK in 2005 which you can download  here .     "Sleek social space meets cosy private lounging"    Elle Decoration Magazine  ​

​Decked platforms were designed to seemingly float within vegetation growing in planters below. Large climbers covered the walls and railings. Throughout the flat, industrial materials have been used to create a tactile quality on a minimal budget. (rubber, oiled and waxed plywood, steel).

Completed in 2004, it was published in Elle Decoration UK in 2005 which you can download here.

"Sleek social space meets cosy private lounging" Elle Decoration Magazine

 ​Structural Engineer: Sigrid Stessels  Main Contractor:  Glenn Miller Builders

​Structural Engineer: Sigrid Stessels

Main Contractor: Glenn Miller Builders

Habitania-3.jpg
A House above a Shop
 ​Decked platforms were designed to seemingly float within vegetation growing in planters below. Large climbers covered the walls and railings. Throughout the flat, industrial materials have been used to create a tactile quality on a minimal budget. (rubber, oiled and waxed plywood, steel).  Completed in 2004, it was published in Elle Decoration UK in 2005 which you can download  here .     "Sleek social space meets cosy private lounging"    Elle Decoration Magazine  ​
 ​Structural Engineer: Sigrid Stessels  Main Contractor:  Glenn Miller Builders
Habitania-3.jpg
A House above a Shop

London 2003-2004

We transformed a basic Victorian flat above a shop in the middle of London into an oasis within the city. The main challenges of this refurbishment were to obtain planning in this conservation area and resolving a complex fire escape situation. The structure of the dysfunctional first level was radically altered to provide a serene and flexible living space which opened onto suspended gardens. 

​Decked platforms were designed to seemingly float within vegetation growing in planters below. Large climbers covered the walls and railings. Throughout the flat, industrial materials have been used to create a tactile quality on a minimal budget. (rubber, oiled and waxed plywood, steel).

Completed in 2004, it was published in Elle Decoration UK in 2005 which you can download here.

"Sleek social space meets cosy private lounging" Elle Decoration Magazine

​Structural Engineer: Sigrid Stessels

Main Contractor: Glenn Miller Builders

show thumbnails